KM-natt i Langenes

SSOK stod som arrangør av årets KM-natt for Vest-Agder. Samlingsplass var lagt til Langenes skole. I forkant av mesterskapet ble det arrangert onsdagskarusell med 82 startende løpere. Denne usedvanlig varme og fine aprildagen hadde god temperatur gjennom hele natta, og de fleste deltakerne hadde en fin og behagelig opplevelse i Søgneskogene. 

Åroskartet var nyrevidert for anledningen og Kjell Erik hadde laget løyper som fikk mye skryt. Terrenget er stirikt, men byr likevel på o-tekniske utfordringer. Mange detaljer og noe høydeforskjeller bidrar til å øke kilometertidene. Tore Berntsen var løpsleder og ledet en liten men effektiv arrangørstab. 

KOK brukte løpet som oppkjøring mot 10-mila, og Mats Dahlen tok gullet i herrer senior foran Christian Bøen og Gaute Friestad. I dameklassen hadde Marianne Andersen fra Konnerud best tid, mens KM- gullet gikk til arrangørklubbens Irene Arnevik. Mest imponerende var likevel Dag Blandkjenn i H-17-20 som vant med nesten 7 minutter. Han hadde kilometertid ned mot 8 minutter blank. Det er fort i det krevende terrenget. 32 løpere stilte i Natt-KM.

Neste mesterskapsarrangement blir til høsten, da SSOK skal arrangere SM-lang.

Bildealbum