Klubbrekord i Nighthawk

SSOK stilte lag i den nye store nattstafetten Nighthawk. Med en jevn og fin innsats uten store feil så kunne Irene løpe inn til en fin 30. plass etter at 8 etapper var unnagjort.

Etter en forsiktig oppstart med relansering av Krokskogstafetten for tre år siden så har de driftige arrangørene fra Tyrving etablert Nighthawk som den sjarmerende lillebroren til Jukola og Tiomila. Stafetten har sitt helt egne særpreg med bl.a. felles løpetur til startsted for nattetappene. De fire nattetappene har fellesstart og blir kalkulert sammen til jaktstarten starten neste dag. De fire dagetappene går som ordinær stafett.

Vi hadde "lånt" inn Frode Balchen til en nattetappe, og sammen med Leiv-Terje, Jamma og Kjell Erik så tok han SSOK gjennom natta. Totalt sett hadde våre fire natthauker minimalt med bom. Formen har nok vært bedre i yngre år, men resultatmessig kom vi godt ut av det denne fine fredagskvelden oppe ved Tryvann. Kjell Erik løp den lange etappen på 12 km, og gjorde en fin innsats til tross for en strekk i leggen, som hemmet han kraftig i siste tredjedel av løypa. Bare to minutter skilte tidene til de tre andre på deres 7,2 km ferd gjennom Nordmarka.

På lørdag  gikk SSOK ut som lag nr 31. Leiv-Terje startet med en 10 km og var tydelig preget av nattens løp.  Kjell Erik var fremdeles hemmet av strekken, og måtte roe tempoet noe, men gjorde likevel en solid jobb. Mest usikkerhet var det knytta til de to siste etappene til SSOK. Ståle og Irene var sporty og tok på seg ansvaret med å avslutte for SSOK. Begge to leverte strålende løping og fikk mer enn godkjent karakter av fornøyde lagkamerater.

Terrenget var en fin miks av krevende skråli, noe tett vegetasjon, samt lettere partier med stier og god løpbarhet. Siste del av løypene hadde mye stigning ettersom mål var nesten på toppen av Tryvann.

Avtanden opp til seirende Järla var stor, men det skal sies at en del av løperne på dette laget var atskillig yngre, samt at de nok trener en del flere økter i uka enn våre løpere. Så vi er stolte over innsatsen, og ser ikke bort fra at vi har enda høyere ambisjoner til neste år.

 

LTA

Bildealbum